PURBLOCK
Poliuretán modelltábla

A könnyű merev PUR hab modell és építőlemezek kedvelt anyag a kivitelezők, tervezők számára prototípusok, modellek, kellékek, formázott formák vagy 3D reklámok készítéséhez.

A könnyű poliuretán hab lapok, más néven poliuretán habok, sűrűsége 10-250 kg/m³. Gyakorlati felhasználásuk a modellezésben már 50 kg/m³ sűrűségnél kezdődik. A kisebb sűrűségű habokat általában az építőiparban használják épületek, csatornacsövek stb. szigetelésére. A hablemezeket a termékek és modellek üregeinek kitöltésére is használják. A poliuretán hab zárt pórusai megnehezítik a víz felszívódását.

A PURBLOCK speciálisan elkészített táblák 35-105 kg/m3 sűrűséggel, optimálisan kiegyensúlyozott mechanikai és termikus tulajdonságokkal. Minden tábla kiváló megmunkálhatósággal rendelkezik (kézi, gépi vagy CNC marás).

A PURBLOCK költséghatékony, sokoldalú, erős és tartós. Egyedülálló technológiai eljárásokkal készülnek, amelyek kivételesen egységesek és minden fizikai tulajdonságukban konzisztensek. Szerkezete több mint 90%-ban zárt cellákat tartalmaz, nagyon alacsony hővezető képességgel λ=0,023 (W/mK).

A PURBLOCK anyagok födémben vagy tömbben kaphatók. Rendelésre extra standard méreteket és formákat is tudunk készíteni. Teljes választékot kínálunk, amely a gyártók minden előnyét kielégíti mechanikai szilárdság, hőállóság és természetesen felületi szempontból.

A mechanikai paraméterekhez viszonyított alacsony áruk a modellezőhabok csoportjából a legvonzóbb anyagok közé sorolja őket.

A <80 kg/m3 sűrűségű, haboknak nevezett könnyű modelltáblák nagy pórusú, finom táblák. CNC marógépen készült modellekben ritkán használják őket. Alacsony keménységük miatt használhatók a szobrászok által kézzel készített modellekhez és nagyméretű modellekhez, vagy modellek töltőanyagaként.

A 80-250 kg/m3 sűrűségű makett- és építőlemezek vastag permet tömítőanyaggal letakarható pórusú modellező táblák. Az alacsony ár és a meglehetősen tisztességes mechanikai paraméterek miatt a modelltáblák sikeresen használhatók formák gyártására szolgáló modellekhez. Használhatók makettek és kész elemek készítésére.

Használat:

Tervezők, kellékkészítők, kivitelezők, hőformázók, modellezők, laminálók, technológusok, 3D adatkezelő osztályok, vakolók. CNC tervezés, 3D reklámozás, kellékek és hátterek, dekorációk, prototípusok és mestermodellek gyártása, 3D adatkezelés, vágás és ragasztás előkészítése, vákuum hőformázás, RIM formák, protoformok és mestermodellek.